Coquetos cu căpșuni – curios sã afli ce sunt?

3 pași și 12 minuni dulci!

Pornind de la rețeta de Queijadinhas braziliene, pe care o poți găsi aici, prăjiturelele astea au în plus un topping de dulceață de căpșuni, și un aspect fain de tot! În plus de asta, sunt magice!

Sunt ușor de făcut, practic procedeul este același și îl voi reaminti mai jos, la fel cum din nou îți spun că rețetele astea cu cocos sunt printre preferatele mele!!

Vei avea nevoie de forme de silicon pentru Cupcakes, și capsule (hârtiuțe), tot pentru Cupcakes. Poți folosi și o tavă pentru brioșe ca alternativă.

Ingredientele cam pentru 12 Coquetos sunt:

  • 2 ouă întregi
  • 1 cutie de lapte condensat (395 gr)
  • 100 gr de nucă de cocos
  • 100 gr de brânză răzuită (Cheddar am folosit eu)
  • 200 gr de căpșuni
  • 100 ml sirop de Agave (sau zahăr)
  • 1 foaie de gelatină

Hai să începem! Preîncălzește mai întâi cuptorul la 180°C și pregătește capsulele de silicon cu hârtiuțele în ele. Sau tava pentru brioșe.

1. Bate ouăle într-un bol, cu o furculiță sau cu un tel, suficient de mult încât să observi că fac spumă. Pasul ăsta este foarte important. Apoi adaugă nuca de cocos, amestecă, iar la final adaugă brânza și din nou, omogenizează.

Umple capsulele cam 3/4 cu această compoziție după care pune-le într-o tavă normală de copt și lasă-le la cuptor până când vezi ca s-au rumenit, deci cam 20 de minute.

2. Și acum minunea! Vei vedea că vor crește puțin….defapt se vor bomba și vor arăta chiar bine!! Te ve gândi ”woow, cu puțin efort uite ce am reușit să fac!”. Le vei scoate de cuptor și le vei lăsa la răcit câteva minute. Apooooooi, la fel ca mine, vei fi curios să vezi cum au ieșit. Iar când le vei scoate hârtiuța în care le-ai copt individual….surprizăăăăă….vei observa că sunt goale defapt pe dinăuntru!!!!

Exact cum trebuie să fie! Așa că, procedează la fel cu toate și lasă-le la răcit așa, arătând ca niște coșulețe.

3. Spală și taie căpșunii, apoi pune-i la fiert într-o crăticioară împreună cu siropul de agave (sau zahărul). Mai amestecă din când în când și mai ia spuma de deasupra dacă vezi că e cazul. Când observi că apa de la căpșuni a mai scăzut și a ajuns deja la consistența unui sirop, atunci poți opri focul.

Între timp, pune la hidratat foaia de gelatină, în apă rece, iar când vezi că este bine hidratată (cam după 3-5 minute), scurge-o bine de apă și amestecă-o cu căpșunii. Poți apoi distribui această dulceață de căpșuni în fiecare coșuleț de cocos și gataaaa! Se va răci relativ repede și te vei putea bucura de aceste delicatese!

Dacă vrei și rețeta originală de Quejadinhas, o găsești aici.

Iar dacă și ție ți-a plăcut această rețetă la fel de mult ca mie, dă un Share ca să se poată bucura cât mai multă lume de ea!

Și o zi faină să ai!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: