Queijadinhas – un desert atât de brazilian de te lingi pe degete

Șiiiiiii din categoria deserturilor rapide și de succes, azi vă prezint Queijadinhas!!! În doar 2 pași, vei obține niște prăjiturele minunate cu cocos!

Asta pentru că mulți din noi poate nu vom ajunge prea curând în Brazilia și ar fi maaare păcat să nu gustați această bunătate amuzant de ușor de preparat.

Aviz amatorilor de brânzeturi, rețeta asta vă va da pe spate! Are ca bază lapte condensat și brânză, nucă de cocos, ouă, și …. uite că v-am enumerat toate ingredientele!!!!! Da da, nu conține făină și nici zahăr propriu zis (doar cel pe care evident îl gasim în laptele condensat)

Înainte de toate trebuie să vă spun că am un mic secret care a contribuit pentru ca această rețetă să iasă cât mai tradițională, secret pe nume Luiza 🙂

Luiza este o prietenă de origine braziliano-japonezo-italiano-spaniolească (și nu glumesc 😉 ) dar care s-a născut și a crescut în Brazilia. Ea a fost principalul degustator cât timp am testat rețeta pentru că vezi tu, nimic nu se compară cu o opinie de acolo de la origini. Oricum, ce vreau să spun este că la final rezultatul a fost așa cum ne-am dorit și pentru asta îi aduc mulțumiri!

Trebuie să îți spun că eu am făcut rețeta de două feluri, cu două tipuri de brânză diferite: Parmezan (pentru un gust puțin mai profund de brânză), și Cheddar (dacă nu ești un big fan al gustului de brânză în deserturi, deci gust mai accentuat de cocos). Luiza spune că varianta cu brânză Cheddar are savoare mai tradițională.

Pentru aproximativ 10 Queijadinhas (varianta Cheddar) vei avea nevoie de:

  • 2 gălbenușuri de ou
  • 1 cutie de lapte condensat (395 gr)
  • 1 cană de fulgi de cocos ( 100 gr)
  • 100 gr de brânză Cheddar.

Preîncălzește cuptorul la 180ºC și pregătește niște forme de silicon cu hârtiuțe pentru Cupcakes. Merge și dacă le coci într-o tavă pentru brioșe.

1. Amestecă într-un bol toate ingredientele de mai sus în ordinea în care apar pe listă.

2. Cu ajutorul unei linguri, umple capsulele de silicon cu această compoziție, cam 3/4, și lasă-le la cuptor pentru vreo 30 de minute (până vezi că sunt rumene)

Și gata! După cum spuneam, nu ai nevoie de mai mult de doi pași pentru această rețetă!

La fel procedezi și pentru cele cu brânză Parmezan, pentru care vei avea nevoie de aceleași ingrediente și același procedeu de gătire. Înlocuiește doar tipul de brânză Cheddar, cu Parmezan.

Vorbind despre textura lor, am observat că au ieșit ușor ușor sfărâmicioase când le-am scos de la cuptor (dar nemaipomenit de gustoase!!!!). Așa că le-am băgat la frigider iar reci au fost pur și simplu geniale, perfecte! Trebuie să aibă cumva textura unei prăjituri și nu ca a unei budinci cum am mai observat în unele cazuri, deși, și asta este o opțiune.

Deci, fă-ți curaj cu aceste prăjiturele braziliene iar dacă ești un fan nucă de cocos nici să nu te gândești să nu le faci!!!!

Și desigur, dacă ți-a plăcut această rețetă distribuie mai departe ca să ajungă la cât mai multă lume.

O zi faină! Tchau! 🙂

One thought on “Queijadinhas – un desert atât de brazilian de te lingi pe degete

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: