Coșulețe cu fructe și frișcă, cât ai spune ”yum!”

Tot căutam idei pe care să le împart cu voi. Dar așa, să fie rapide și oricine să fie capabil fără probleme să fie un As în bucătărie.

Am auzit mai des în ultima vreme că se cer rețete în care să fie explicați ”băbește” toți pașii pentru că sunt mai ușor de înțeles pentru toată lumea.
Ok, mi-am spus. Sunt foarte multe rețete care nu necesită nu știu ce skill-uri în bucătărie, unde mai pui că sunt și extrem de rapide. O rețetă de genul, este cea pe care ți-o aduc azi.
Doamne, coșulețele astea au fost pură coincidență. Cred că planetele s-au reunit într-un moment în care nu aveam planificat nimic și tadaaaaaa, toată energia aia a ajuns în bucătăria mea.
Ai să spui ”serios Anca, lasă vorba și spune care e treaba cu coșulețele astea?”

S-a întâmplat să am la îndemână căpșuni, zmeură, afine…..toate deja de câteva zile, deci urmau să fie consumate. Și stateau fructele așa, cuminți, pe blatul de la bucătărie, așteptând.. La fel, doua pachete de foietaj cumpărat (știu, mai trișez și eu și cumpăr) cu vreo două săptămîni în urmă băteau în ușa de la frigider țipând că deja au stat prea mult acolo. oooofffff…..să nu mai pomenesc de cutia de frișcă nedesfăcută….
Așa că m-am hotărât. Voi face o salată de fructe cu frișcă. Bun. Merg spre bucătărie cu pași înceți. În gândul meu apare îndoiala. Mai fac un pas. Scot cutia de frișcă naturală de la frigider și încep sa o bat cu mixerul. Spăl fructele. Le așez în bol…când dintr-o dată mă fulgeră un gând: mini foietaje umplute cu fructe. Yummy!!
Scot pachetele de aluat de la frigider, entuziasmată încep sa le întind, când BAAAM! alt gând mă lovește și de data asta cel definitiv: coșulețe cu fructe și topping de frișcă. Aleluiaaaa!!

Pentru 24 de coșulețe delicioase care se topesc în gură vei avea nevoie de:

 • 2 pachete de aluat pentru foietaj din comerț (vei mai întâlni în rețetele mele aluatul cumpărat pentru că este mai practic pentru mulți dintre voi, însa promit să revin cu o rețetă “de casă”)
 • 300 ml frișcă naturală neândulcită
 • 1 lingură zahăr pudră
 • 1 linguriță esență de vanilie
 • 150 gr căpșuni
 • 100 gr zmeură
 • 150 gr afine
 • 1 plic zahăr vanilat
 • 2 linguri sirop de Agave (sau 2 linguri de zahăr, depinde ce ai prin casă)

Ca materiale, vei avea nevoie de:

 • Un pahar cât mai lat
 • o tavă pentru cupcakes/muffins, dar dacă nu ai una la îndemână merg și formele pentru savarine/tarte….
 • un poș pentru a le decora cu frișcă
 • un mixer cu bol sau de mână

Cum procedezi:

Preâncălzește cuptorul la 180°C.

1. Spală fructele, pune-le într-un bol. Căpșunii îi poți tăia în bucăți mai mici, dar pentru zmeură și afine nu e cazul. Adaugă zahărul vanilat și cele două linguri de sirop de agave (sau cele două linguri de zahăr). Amestecă bine, dar nu insista; fructele trebuie să rămână întregi.

2. Desfă pachetele de foietaj, dar nu le întinde cu sucitorul. Nu vrei să fie prea subțiri

3. Cu ajutorul unui pahar lat decupează cercuri. Mie mi-au ieșit 12 cercuri dintr-un pachet de aluat (24 în total)

4. Taie bucăți pătrate din hârtia de copt care vine împreună cu aluatul și pune fiecare cerc pe câte o bucățica de hârtie. Pătratele trebuie să fie mai late puțin decât cercurile.

5. Așează fiecare cerc în tava pentru muffins, dâdu-i forma bombată pe care o vezi în pozele de mai jos. Nu trebuie să insiști prea tare.

Eu am folosit hârtia de copt care a venit cu aluatul de foietaj pentru pătrățele, pe care am așezat cercurile de aluat

6. Pune câteva fructe în fiecare coșuleț. Nu pune și siropul fructelor, altfel odată coapte acesta se va prelinge afară.

Dă tava la cuptor până vezi că sunt rumene. Cam 20 de minute durează, dar repet, fiecare cuptor este diferit asa că mai aruncă un ochi din când în când. 🙂

7. Odată coapte, scoate-le pe o farfurie îndepărtând hârtia de copt și lasă-le la răcit. Pregătește la fel ca mai devreme a doua tură.

8. Pentru umplutură, bate frișca cu zahărul pudră și vanilia pâna este destul de solidă. Pune într-un poș și de aici, fi creativ! Decorează cât de personal poți!!

Dă-le la frigider, asta dacă nu cumva jumătate din ele deja sunt devorate, hehe (cum s-a întâmplat la noi).

Sfat: Ți-a rămas cam o mână de aluat extra, adunat dupa ce ai decupat cercurile…..ei bine, îl poți folosi în multe scopuri! Fii creativ!

De exemplu îl poți întinde, apoi:

 • tăia în fâșii cam de 1 cm lățime/10 cm lungime, le ungi cu ou bătut apoi presari susan/brânză/chimen și vei obține niște sărățele grozave!
 • tăia ca o pizza, pune pe fiecare bucată chiar în capătul lat, câte o linguriță de nutella. Rulează, apoi dă croissantele la cuptor.
 • tăia în pătrate, apoi pune o umplutură de brânză de vacă îndulcită, gem sau bucățele de ciocolată, apoi împachetează și sigilează cu o furculiță capetele. La fel, pune-le la copt până sunt rumene

Și ideile pot fi infinite, astea sunt doar trei din sugestiile mele, care cred că ar fi mai la îndemână pentru oricine.

Buuuun, ca de obicei aștept pozele tale fabuloase, și spune, ce rețete ai vrea să îți mai prezint în detaliu? Așa, ca să facem munca mai ușoară împreună.

Până data viitoare, multă veselie și zâmbete!

O zi faină!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: