Un Paște luminat!

Hristos a înviat!

O zi binecuvântată! Așa ar trebui să vedem și să simțim această zi. Pentru că așa este ea.

Doar din acest motiv scriu azi. Inevitabil ne gândim la toți cei dragi nouă, ne e dor și simțim în suflet un gol care nu știm când va fi umplut. Dar ne alină gândul că sunt bine și sănătoși.

Ne cuprinde melancolia când ne aducem aminte cum era odinioară, și nu mă refer la acum un an sau doi. Să ne întoarcem în trecut. Cât de diferite erau viețile noastre acum 10 ani? Dar acum 20 de ani? Duc dorul acelor momente în care eram cu toții acasă, în care ciocneam ouă cu o iluzie care din păcate s-a pierdut odată cu anii. Cu zâmbete de copii ne uitam în jur și ne bucuram. Nu ne gândeam atunci că va veni o zi în care vom fi departe, departe fizic, și că ne vor apropia amintirile.

Mulți s-au pierdut poate în drumul anilor, oameni de care însă ne amintim cu drag în aceste sărbători. Bunica de exemplu făcea cel mai bun drob de miel din câți am mâncat!! Dar stau și mă gândesc, oare era gustul cel care a rămas impregnat în amintirile mele? Sau momentele, trăirile? Cred că era mai degrabă emoția pregătirilor cu câteva zile înainte, atunci când pictam ouă și cochilii de melci, iar prin ochii mei vedeam lumea din jur mai veselă.

Așa că da, e bine să avem amintiri așa frumoase în aceste momente. Să ne gândim la toți cei dragi nouă. Mă gândesc la părinții mei, la frați, la rude și la prietenii mei dragi din România și de peste tot din lume, vreau să știe asta. Le urez sărbători luminate lor și tuturor celor care au citit aceste rânduri!

Să fim recunoscători zic, pentru că suntem acum aici, suntem norocoși pentru tot ce avem, și sa ne gândim cum ne vom vedea peste încă 5 ani, când ne vom uita în trecut. Mai buni, mai fericiți, mai împliniți!

Va pup cu drag și hai să ciocnim un ou!

Tu ce amintiri de Paști ai de când erai mic?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: